Filar-mini 2019

Bu temsillere özel adını, “Tekfen Filar-mini” olarak değiştiren orkestra, şef Aziz Shokhakimov yönetiminde 9 Kasım Cumartesi günü 11.00 ve 16.00 saatlerinde Lütfi Kırdar’da çocuklar ve aileleriyle buluştu. Biletleri satışa çıktığı hafta tükenen konserlerin 2019 yılı teması ise ‘Oyun’ oldu.

Image
Yazar ve tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir’in yönetmenliği, Ceyda Düvenci ile Yiğit Sertdemir’in anlatımı ile hazırlanan temsil, çocukları sihirli bir klasik müzik yolculuğuna çıkardı. Küçük müzikseverler, aralarında Chopin, Paganini, Rahmaninov, Brahms gibi nice büyük bestecinin birbirinden güzel eserlerini anlatım, dans ve kukla oyunları eşliğinde dinledi. Ertesi gününün 10 Kasım olması sebebiyle konser, Muammer Sun tarafından düzenlemesi yapılan ve koro eşliğinde söylenen İzmir Marşı ile sona erdi, orkestra ve oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.   

Bu sene konserlerin geliri, on beş yıldır faaliyetlerini Edirnekapı’da sürdüren ve müzik eğitimi yoluyla çocukların sağlam karakterli bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunan Barış İçin Müzik Vakfı’na bağışlandı.

Filar-Mini PDF dosyasını indirmek için tıklayın.