Yeryüzünün En Büyük Aşkı Tekfen Filarmoni Konserinde!

Konserlerin bilet gelirleri Ukraynalı çocuklara yardım için UNICEF Ukrayna Acil Durum Fonu'na bağışlanacaktır.

23 Mart İzmir (AASSM) ve 24 Mart Ankara (CSO Ada) için biletler biletinial.com'da; 26 Mart İstanbul (Zorlu PSM) konseri içinse passo.com'da...

Kuruluşunun 30’uncu yılında Tekfen Filarmoni, ilk konserlerini 23 Mart Çarşamba günü İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi, 24 Mart Perşembe günü Ankara CSO Ada Ankara ve 26 Mart Cumartesi günü İstanbul Zorlu PSM Ana Salon’da verecek. Sergey Prokofyev’in “Romeo ve Jülyet Süitleri”nden seçkiler ile Sergey Rahmaninov’un “2 No'lu Do minör Piyano Konçertosu”nun çalınacağı turnede, şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki orkestra, Ukraynalı ünlü piyanist Alexander Romanovsky’ye eşlik edecek.

1984 yılında Ukrayna’da doğan Romanovsky, Imola Piyano Akademisi’nde 15 yıl süreyle Leonid Margarius’un öğrencisi olduktan sonra, çalışmalarını Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde Dmitry Alexeev’in yanında sürdürdü. 17 yaşında Busoni Yarışması’nın birincisi olarak kısa sürede klasik müzik camiasının yükselen yıldızları arasına giren Romanovsky, dünyanın en saygın konser salonlarında Vladimir Spivakov, Valery Gergiev, Michael Pletnev ve Vladimir Fedoseyev gibi şeflerin yönetimindeki büyük orkestralarla konserler vermektedir.

New York Times, Romanovsky’den “Çok özel bir piyanist, tonları mükemmel yakalayan, olağanüstü bir icracı olmanın ötesinde, aynı zamanda son derece duyarlı ve çaldığı eserleri berrak kılabilen bir yorumcu” olarak bahsetmiştir. 

Geçtiğimiz yaz, pandemi sırasında “Piyano B” adını verdiği bir projeyi hayata geçiren Romanovsky, karavanıyla gittiği İtalya’nın 40’tan fazla kent meydanında Chopin ve Rahmaninov’un eserlerini seslendirdiği bir dizi açık hava resitali vermişti. Romanovsky’nin Decca ile kaydettiği ve eleştirmenlerden tam not alan albüm çalışmaları arasında Beethoven: Diabelli Varyasyonları, Brahms ve Schumann, Rahmaninov: Etudes-Tableaux ve Corelli Varyasyonları, Rahmaninov: Piyano Sonatları ve en son olarak da Çocukluk Anıları yer alıyor.

2019-2022 yılları arasında, İstanbul Müzik Festivali Açılış Orkestrası olarak da görev yapan Tekfen Filarmoni’nin, mart turnesi kapsamında İzmir ve Ankara’da vereceği konserlerin biletleri biletinial.com’da; İstanbul konserinin biletleri ise passo.com’da satışa sunuldu, bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.